Θέσεις Υγεία

Η Ελλάδα διαθέτει το πιο ακριβό σύστημα υγείας το οποίο δυστυχώς είναι και το πιο αναποτελεσματικό. Οι εικόνες από διαδρόμους νοσοκομείων με φορεία, ασθενείς σε πολύωρη αναμονή, κτήρια με κακή συντήρηση και ολιγομελές προσωπικό μας θλίβουν κάθε φορά που συναντούμε το θέμα.

Η Υγεία είναι το βασικότερο κοινωνικό αγαθό. Ωστόσο η Πολιτεία έχει αποτύχει να πείσει τον πολίτη ότι αγωνίζεται για να προασπίσει το δικαίωμα του στην αξιοπρεπή περίθαλψη. Ταυτόχρονα, έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί ένα αδιαφανές πλέγμα οικονομικής διαχείρισης που απορροφά κονδύλια του προϋπολογισμού χωρίς να επιστρέφει τις αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άρδην, με τολμηρές κινήσεις και με γενναίες αποφάσεις. Ενωμένοι, με πολιτική βούληση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση "εξυγίανσης της Υγείας" και να θεσπίσουμε ένα σύστημα καθαρό, αποδοτικό και οικονομικότερο σε σχέση με σήμερα.

ΑμΕΑ

Στο ίδιο πλαίσιο ιδιαίτερη μέριμνα οφείλουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Δυστυχώς η κοινωνική ζωή δεν είναι καθόλου φιλική προς αυτούς. Η κρατική πρόνοια είναι ανεπαρκής, οι μετακινήσεις τους περιορίζονται από αντικειμενικές δυσκολίες όπως τα κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια και οι ελλείψεις υποδομών στα κτήρια και ακόμη πολλές φορές δεν προκρίνονται στον επαγγελματικό στίβο. Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τους ανάπηρους με μια αδικαιολόγητη επιφύλαξη που επιφέρει ανισότητες. Είμαστε υπέρ μιας πολιτικής ισότητας για όλους, που θα προάγει εκείνους που θα έχουν τις δεξιότητες στον τομέα τους.

Εξαρτησιογόνες ουσίες Στο μεγάλο πρόβλημα των εξαρτήσεων πιστεύουμε ότι η πολιτική παρέμβαση πρέπει να είναι κάθετη, να ξεκινά με την πληροφόρηση στα εκπαιδετικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, να συνεχίζει με την ευαισθητοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων και να καταλήγει στην Ενθάρρυνση των πολιτών για την παροχή κοινωνικής στήριξης σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει την ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη των δράσεων και ακόμη την αποδόμηση των "γκέτο" που τείνουν να δημιουργηθούν στις μεγάλες πόλεις. Οι χρήστες δικαιούνται μια μεγάλη ευκαιρία επανένταξης, και πρέπει να τους την προσφέρουμε με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια και πραγματικά εναλλακτικές οδούς από αυτή που επέλεξαν.

 Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω