Θέσεις Τουρισμός
Ο τουρισμός είναι η "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι το ποιοτικότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας είναι οι υπηρεσίες φιλοξενίας. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία τόσων ετών ανταγωνίζονται και τις πιο προηγμένες τουριστικά χώρες και εποβάλλουν την επανίδρυση ενός αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού ώστε να οργανώσει καλύτερα τα σχετικά θέματα και να συμβάλλει όχι μόνο στην ανάκαμψη των δεικτών της οικονομίας αλλά και στην αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών.

Κατ' αρχάς πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η επανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού που θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου και να σχεδιάζει τις απαραίτητες δράσεις. Δεύτερον, πρέπει να προωθήσουμε παράλληλα όλα τα είδη τουρισμού όπως ο συνεδριακός και ο θρησκευτικός. Έτσι, θα προσελκύσουμε και πιο εξειδικευμένους επισκέπτες που ενδεχομένως επιθυμούν πολυτελέστερα πακέτα από τους τουρίστες αναψυχής.

Για να πετύχουμε τον σκοπό μας, απαιτείται τοπικά στοχευμένη διαφήμιση, ώστε να αποφύγουμε την σπατάλη και να μεγιστοποιήσουμε την επιτυχία. Την ίδια στιγμή, ο Ε.Ο.Τ. πρέπει να "χαρτογραφήσει" τις ανάγκες του και να προβεί σε περικοπή δαπανών σε γραφεία του εξωτερικού που δεν αποδίδουν. Η προσέλκυση τουριστών μπορεί να γίνει και με συνεργασίες όταν η συντήρηση υπηρεσιών στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβή.

Η περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη είναι ένας άλλος στόχος για τον τουρισμό. Στην χώρα μας δεν διαθέτουμε συνεδριακά κέντρα παρά το γγεονός ότι πολλά Ολυμπιακά Ακίνητα παραμένουν κλειδωμένα και αναξιοποίητα. Η αξιοποίηση τους σε συνεργασία με ιδιωτικά κεφάλαια πρέπει να σταματήσει να θεωρείται ταμπού καθώς είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την τουριστική ανάπτυξη και την μεγιστοποίηση της χρησιμότητας τους. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και ια τις μαρίνες. Αν και η χώρα με την μακρύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη, η Ελλάδα διαθέτει πολύ λίγες οργανωμένες μαρίνες. Η γρήγορη προώθηση της αξιοποίησης τους φυσικού πλούτου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, θέσεις εργασίας και πόρους για το κράτος την ίδια στιγμή που τα νερά μας θα γίνουν ένας ιδανικός προορισμός για τα γιωτ και τα ταχύπλοα. Το επιτυχημένο εγχείρημα του Φλοίσβου στο Φάληρο μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

Μεγάλη υποστήριξη στον τουρισμό θα δώσει η κατασκευή/βελτίωση των περιφερειακών αεροδρομίων και υποδομών μεταφορών, που θα ενισχύσουν τον κατά τόπους τουρισμό συνδέοντας απ' ευθείας την ύπαιθρό με την Ευρώπη και τον κόσμο.

Σε ότι αφορά στο αστικό κέντρο, οι εικόνες των τελευταίων ετών με τα επισόδια, τα σπασμένα μάρμαρα και τα χημικά στην ατμόσφαιρα δεν ευνοούν καθόλου την επισκεψιμότητα της χώρας μας κι αποτελούν απόδειξη διάλυση κι ανευθυνότητα εκ μέρους της Πολιτείας που αρνείται να απαντήσει αποφασιστικά σε αυτά τα φαινόμενα. Πέραν του ποινικού ελέγχου εκατέρωθεν ευθυνών, οφείλουμε να προβούμε σε αποτελεσματικό έλεγχο της εγκληματικότηας και ακόμη έλεγχο των διαδηλώσεων ώστε ο πολίτης να μπορεί να εκφράζει το δικαίωμα του στην διαμαρτυρία όμως με σεβασμό στους κανόνες της πολιτείας και χωρίς να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της πόλης.


Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω