Θέσεις Πολιτισμός
Ο πολιτισμός είναι ίσως το σημαντικότερο και πιο διαχρονικό κεφάλαιο της Ελλάδας. Είναι ο λόγος που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την χώρα μας καθημερινά και σχετίζεται άμεσα με τον Τουρισμό, την Παιδεία και την Εθνική Οικονομία. Αποστολή μας, ως ενεργοί πολίτες είναι να συμβάλλουμε στη συντήρηση και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανάπτυξη του σύγχρονου πολιτισμού και της καλλιτεχνικής μας παραγωγής.

Για τον Πολιτισμό προτείνουμε δύο άξονες, το εξωτερικό και τον εσωτερικό. Ο εξωτερικός άξονας περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δράσεις που θα προβάλλουν το πολιτιστικό υπόβαθρο της χώρας μας διεθνώς. Ο εσωτερικός άξονας αφορά στις δράσεις που θα φέρουν το ελληνικό κοινό σε επαφή με την πολιτιστική μας παράδοση και θα τους προσελκύσουν να επισκεφτούν τους χώρους πολιτισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επένδυση στον πολιτισμό είναι επένδυση στην ίδια τη χώρα. Καλλιτέχνες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Οδυσσέας Ελύτης και τόσοι άλλοι υπήρξαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στος εξωτερικό. Δυστυχώς, η πολιτισμική μας διπλωματία έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αδυναμίας των πολιτικών προσώπων να διαχειριστούν επιμελώς το ζήτημα. Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε για την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής προσφοράς των Ελλήνων μέσα από συνεργασίες προβολής σε διεθνές επίπεδο.


Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω