Θέσεις Ναυτιλία
Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί τον πιο ακμάζων επιχειρηματικό κλάδο και ενισχύει σταθερά το εθνικό προϊόν και σήμερα οφείλουμε να στηρίξουμε την εμπορική ναυτιλία για να αναπτυχθεί περισσότερο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία δεν ζήτησε την οικονομική υποστήριξη της Πολιτείας. Το μόνο που επιζητεί είναι η διασφάλιση ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και νομοθετικού πλαισίου.

Πρώτα, πρέπει να απαλείψουμε το δαιδαλώδες πλαίσιο που τόσο ανεύθυνα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις από το 2009 με την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε άλλα υπουργεία. Η αντίδραση των εφοπλιστών ήταν δικαιολογημένα έντονη καθώς από την μια στιγμή στην άλλη ανατράπηκε το πλαίσιο που λειτουργούσε επί δεκαετίες.

Στον τομέα του τουρισμού και της κρουαζιέρας η πρόκληση είναι μεγάλη για το σύνολο της οικονομίας μας. Η Ελλάδα, ως ελκυστικός προορισμός έχει την ευκαιρία να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να αναπτύξει τις υποδομές και την επισκεψιμότητα της. Η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αποτελεί μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την αποχή. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί χωρίς επαρκείς ελέγχους. Η πολιτική υπευθυνότητα και η σαφήνεια του στόχου που πρέπει να είναι η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της κρουαζιέρας αναβαθμίζουν τελικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας και αξιοποιούν τις υποδομές και τη ναυτική εκπαίδευση.


Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω