Γραφείο τύπου Ομιλίες Ομιλία Αχαρναί
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο Μενίδι, σ’ αυτήν την αίθουσα, που πριν ακριβώς δύο χρόνια ο Πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς, είχε τιμήσει κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας. Τότε που το ποτάμι μεγάλωνε και γινόταν χείμαρρος, όπως και τώρα, προς τον δρόμο μας για την σωτηρία της χώρας.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ιδιαίτερα τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών της Αγίας Άννας κ. Γεωργία Βλάχου, Κέντρου Μενιδίου κ. Χρήστο Γκίκα, Κόκκινου Μύλου κ. Αναστασία Ντουσαίτη και Θρακομακεδόνων κ. Γιάννη Σπανό και τα μέλη του ΔΣ της ΝΟΔΕ για την σημαντική συμβολή τους.

Ξεκινάμε σήμερα μια σειρά από θεματικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Αττική με σκοπό να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας τις σημαντικότατες διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Ξεκινάμε σήμερα, αυτές τις δύσκολες ώρες για την χώρα μας, με το τόσο επίκαιρο θέμα της Οικονομίας, κρίνοντας πως αυτό είναι το θέμα που απασχολεί περισσότερο απ’ όλα τους Έλληνες. Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης να σας ανακοινώσουμε πως επόμενη θεματική εκδήλωση θα γίνει για τα Αγροτικά Θέματα στο Δήμο Μαραθώνα την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη (θα λάβετε ενημέρωση σύντομα).

Για να επανέρθουμε στην επικαιρότητα, αυτή την ώρα προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να τον στηρίξει. Μια κοινοβουλευτική ομάδα που ξεκάθαρα πρωτίνει το πρωτοφανές: συγκυβέρνηση με άλλον Πρωθυπουργό.

Δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετά για να διαλύσουν την χώρα! Η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις και να τις υλοποιήσει είναι αυτό που έχει διαλύσει την χώρα. Το χειρότερο για όλους μας ξέρετε ποιο είναι? Ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει αυτή η κατάσταση. Πάμε από νέα μέτρα σε νέα μέτρα χωρίς τέλος! Η αβεβαιότητα είναι αυτή που σκοτώνει την αγορά! Αν ξέραμε πως αυτά είναι και τέλος, όσα και να ήταν αυτά, θα βρίσκαμε λύση. Οι έλληνες πάντα βρίσκουν λύσεις. Αλλά δυστυχώς κυβερνάει η Τρόικα και όχι η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία είναι απλώς παρατηρητής των ραγδαίων εξελίξεων. Μια κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό. Από τα λεφτά υπάρχουν, εννοώντας να δώσουμε και όχι να πάρουμε, όπως όταν έλεγε ότι θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό, φτάσαμε στο να μας ζητούν και αυτά που δεν έχουμε. Ο πονηρός κ. Πάγκαλος, βουλευτής της περιφέρειάς μας, συνεχώς προσπαθεί να μας μπερδέψει. Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα! Όχι, κ. Πάγκαλε, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί γιατί και αν δεχθούμε ότι κάποιοι βολεύτηκαν στο δημόσιο ή κάποιοι άλλοι φοροδιέφευγαν, εμείς ξοδεύουμε όλα τα χρήματά μας και κινούμε την ελληνική αγορά. Αλλού να ψάξετε αυτούς που τα φάγατε μαζί. Αυτοί έχουν βγάλει τα ατελείωτα χρήματά τους στο εξωτερικό! Αυτοί δεν βοηθούν την χώρα τους, αλλά την τσέπη τους.

Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση έχει χάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και έχει γαντζωθεί στην καρέκλα χωρίς κανένα λαϊκό έρεισμα! Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πως θα χάσει με μεγάλη διαφορά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, και δυστυχώς οι βολεμένοι βουλευτές του δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες του. Πάνω από ένα χρόνο τσακώνονται μεταξύ τους, προσπαθώντας να το παίξουν αντιδραστικοί στους ψηφοφόρους τους.

Μιλούν συνεχώς για εκλογές, αλλά εκλογές δεν βλέπουμε. Όπως λέει και ο Πρόεδρος μας ο Αντώνης Σαμαράς εκλογές τώρα, για να σωθεί η χώρα.

Η κρίσιμη ερώτηση αυτή την ώρα είναι γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι? Πρέπει εμείς να αποδείξουμε στον κόσμο τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σώσουμε την χώρα!

Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή έκανε λάθη και για αυτά κρίθηκε από τον Ελληνικό λαό. Στην συνέχεια ακολούθησε η εσωκομματική διαδικασία όπου 900 χιλιάδες έλληνες στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρόεδρος μας παρέλαβε την ΝΔ από το -15% και με τις κατάλληλες επιλογές (ΔΕΘ πέρσι και φέτος, Αντιμνημονιακή στάση, κτλ) συστηματικά και σταθερά ανέβασε την διαφορά στο +7%, βαδίζοντας σταθερά προς την αυτοδυναμία. Η ΝΔ σήμερα εκτός από τις συμβολικές αλλά σημαντικές αλλαγές στο σήμα και τα γραφεία, έχει προχωρήσει σε σημαντική ανανέωση στα κομματικά της στελέχη, σε ποσοστό άνω του 80%. Όλες αυτές οι αλλαγές σε συνδυασμό με τα παλαιά ικανά, άφθαρτα και καταξιωμένα στελέχη μας πραγματικά πιστεύω πως θα μας οδηγήσουν σ έναν άλλον τρόπο διακυβέρνησης. Βέβαια οι συμπολίτες μας είναι επιφυλακτικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, δεν έχουμε το δικαίωμα, να τους απογοητεύσουμε. Θα έχουμε μια και μοναδική, ή μάλλον τελευταία, ευκαιρία.

Και τι θα αλλάξει λοιπόν αν η ΝΔ κυβερνήσει την χώρα? Ο Πρόεδρός μας δεσμεύτηκε ότι δεν θα χάσουμε καμία δόση, όμως με νωπή εντολή θα επαναδιαπραγματευθούμε. Το πλάνο Α προφανώς απέτυχε! Η μόνη μας λύση είναι η πρόταση της ΝΔ. Αποκατάσταση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων – αυτοί είναι η μόνη λύση?

Μείωση ΦΠΑ – Ποια ήταν η απόδοση της αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση?

Ενιαίος φόρος στις επιχειρήσεις – Πως αλλιώς θα προσελκύσουμε επενδύσης?

Φόροι στα ακίνητα – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να τιμωρούνται?

Το αφορολόγητο, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, η φοροδιαφυγή, η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η μείωση της γραφειοκρατίας είναι λίγα από αυτά που μας απασχολούν…

Ο κ. Σταϊκούρας θα μας εξηγήσει αναλυτικότερα γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Θα μας εξηγήσει πως θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Από τον φαύλο κύκλο που σκοτώνει την ελληνική οικονομία, που τελειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ειλικρινά πιστεύουμε πως μπορούμε, πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πως με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά θα καταφέρουμε να σώσουμε την χώρα μας.