Γραφείο τύπου Συνεντεύξεις Συνέντευξη ACHARNORAMA

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΣΚΟΣ

Επάξια διεκδικεί την Προεδρεία της ΝΟΔΕ Β. Αττικής

 Ο Παναγιώτης Χάσκος είναι, εκτός από φέρελπις νέος, ένας άντρας που με τα προσόντα που διαθέτει η θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής φαντάζει λίγη μπροστά του. Ωστόσο, εκείνος προχωρά με αργά, αν και για την ηλικία του έχει κάνει πάρα πολλά, αλλά σταθερά βήματα προς την κορυφή της επιτυχίας. Ο μικρότερος ηλιακά Αντιδήμαρχος Καλάμου, νυν Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας καφέδων HASKOS (με έδρα της στις Αχαρνές) και επιτυχημένος σύζυγος και πατέρας, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και γεμάτος ενέργεια για να διεκδικήσει πολλά. Μιλήσαμε μαζί του και η εντύπωση που μας άφησε είναι, αν μη τι άλλο, η καλύτερη…

 

1.      Από τι ηλικία ασχολείστε με τα κοινά και τι σας ώθησε;

Από 15  ετών θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με την πολιτική και τα κοινά. Πήγαινα σε ένα σχολείο όπου συμμαθητές μου ήταν πολλά παιδιά Βουλευτών, όπως η Αλεξία Μπακογιάννη με την οποία πολλές φορές βγήκαμε μαζί για αφισοκόλληση, από τότε μου μπήκε το «μικρόβιο» της πολιτικής. Έπειτα στο Λονδίνο, όπου φοιτούσα στο London School of Economics (LSE), επαναλειτουργήσαμε την ΟΝΝΕΔ δίνοντας της ξανά ζωή.

2.      Ήσασταν ένας από τους νεαρότερους Αντιδημάρχους στον Δήμο Καλάμου, παρόλα αυτά δηλώσατε παραίτηση και πλέον είστε Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση;

Ήμουν Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών το 2009. Είδα από πολύ κοντά όλα όσα γίνονταν στον Δήμο Καλάμου και θεώρησα απαραίτητο πως για λόγους ευθιξίας έπρεπε να παραιτηθώ.

3.      Τι πιστεύετε ότι έχει δυσαρεστήσει τον κόσμο της ΝΔ;

Τον κόσμο από την ΝΔ τον έδιωξε η πολύ κακή συμπεριφορά και  η αλαζονεία των ανθρώπων που απέκτησαν εξουσία. Εγώ προσωπικά δεν ζήτησα ποτέ κάτι από κανέναν, ωστόσο, πολύς κόσμος μου είπε πως συνάντησε πολλές κλειστές πόρτες και υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Ανταπόδοση όλων αυτών από τον κόσμο είναι να χάσουμε με 10%, δεν είναι λίγο…

4.      Τι θεωρείται απαραίτητο να αλλάξει ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στην ΝΔ;

Οι αλλαγές συνήθως γίνονται από πάνω προς τα κάτω. Η αλλαγή από πάνω έγινε με την εκλογή νέου Προέδρου της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά. Οι αλλαγές, όμως, πλέον πρέπει να γίνουν και από κάτω, από την βάση του κόμματος. Ότι δεν κατάφερε να αλλάξει το κόμμα θα το αλλάξουν οι ίδιοι οι πολίτες.

5.      Μπορεί ο κόσμος να επιστρέψει στη ΝΔ μέσω της ΝΟΔΕ;

Η απαξίωση της πολιτικής από τους πολίτες είναι τεράστια. Ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί και για την πολιτική και για τους πολιτικούς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και αυτό θα γίνει μόνο αν πραγματοποιηθεί καθολική κάθαρση και δικαιοσύνη. Άξιοι και αξίες. Όλοι όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα  πρέπει να τιμωρηθούν.

6.      Τι θα αλλάξετε όταν εκλεγείτε Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β. Αττικής;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γυρίσουμε τη νεολαία κοντά μας. Το πώς θα γίνει αυτό είναι απλό: Με παρόμοιο τρόπο που θα επιστρέψουν και όλοι οι υπόλοιποι. Δηλαδή με το να συμμετάσχουν και εκείνοι, να τους εντάξουμε, να τους εμπιστευθούμε, να αισθανθούν και να είναι ενεργοί πολίτες που τους ακούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις απόψεις τους.

Έπειτα πρέπει διορθώσουμε τα οργανωτικά θέματα. Από 22 πρώην ΟΤΑ πλέον έχουμε 4 μεγάλους Δήμου άρα πρέπει να βρούμε πιο σύγχρονους τρόπους άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμος, όπως το Ίντερνετ.

Πρέπει να δώσουμε ενεργό βήμα στους συνδικαλιστές που έχουμε μέχρι σήμερα παραγκωνίσει. Να ακούμε τις απόψεις τους και να τις υποστηρίζουμε.

Άλλο ένα σημαντικό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να του δώσουμε περισσότερα κίνητρα και λόγο είναι οι γυναίκες  που έχουν αποδυναμωθεί διαχρονικά στη ΝΔ.

Έπειτα τα παλαιότερα στελέχη πρέπει να αξιοποιηθούν εποικοδομητικά, καθώς είναι πολύτιμη η πολυετή εμπειρία τους. Χρειαζόμαστε ανανέωση χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να παραγκωνιστούν τα άξια και παλιά στελέχη. Χρειαζόμαστε ένα μείγμα νέων και παλαιών για να πάμε μπροστά.

7.      Τι θα προσφέρει σε εσάς η θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ;

Μπαίνω στο κόμμα για να προσφέρω και όχι για να μου προσφέρει το κόμμα. Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να βαδίσουμε όλοι ώστε να δημιουργήσουμε μία Νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

 Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω