Γραφείο τύπου Συνεντεύξεις Δημοσκόπηση - ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ

ΜΠΟΥΚΗΣ: κ. Χάσκο, σας καλέσαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας για να σας παρουσιάσουμε δημοσκόπηση της Κάπα Research για τον Δήμο Καλάμου. Παρακαλώ σχολιάστε:

ΧΑΣΚΟΣ: κ. Μπούκη, συγχαρητήρια σε εσάς και την εφημερίδα σας για την πρωτοβουλία και την πρωτότυπη για τον Δήμο μας έρευνα. Διαλέξατε κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή χρονική στιγμή για την έρευνα σας, ακριβώς ένα χρόνο πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Η πρώτη διαπίστωση που κάνω είναι ότι έχετε ένα πολύ μεγάλο δείγμα, 462 ατόμων ή νοικοκυριών, και αυτό συνεπάγετε ηχηρά αποτελέσματα. Παρατηρώντας την έρευνα βλέπω ότι μπαίνετε κατευθείαν στο θέμα των εκλογών και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατευθείαν λοιπόν, ευχαριστώ τους Δημότες μας για την κατά γενική ομολογία θετική άποψη που έχουν για το πρόσωπό μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ελάχιστοι έχουν αρνητική γνώμη. Σκοπεύω βέβαια και οι υπόλοιποι, περίπου 30%, που δεν με έχουν γνωρίσει ακόμα, να με γνωρίσουν από κοντά και να σχηματίσουν μόνοι τους άποψη για το πρόσωπό μου. Παρατηρώ επίσης, ότι σε ερωτήσεις σας σχετικά με την πρόθεση ψήφου έχουμε σχεδόν ίση εκλογική δύναμη με τον νυν Δήμαρχο, ο οποίος όμως έχει απολέσει το 50% περίπου της δύναμής του. Τελικά, ο κόσμος έχει άποψη και μάλιστα ισχυρή. Νομίζω πως στο 2010 είναι αδύνατον πλέον να κοροϊδέψει ο οιοσδήποτε τους πολίτες. Οι πολίτες είναι ο καλύτερος κριτής! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω την εξής σημαντική παρατήρηση: ο κ. Δήμαρχος είναι επικεφαλής μίας ομάδας συμβούλων και αντλεί εκλογική δύναμη από αυτούς, σε αντίθεση με εμένα όπου κρίνομαι ατομικά. Μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιοι με στηρίζουν. Και σας διαβεβαιώ κ. Μπούκη, ότι με στηρίζει μια ομάδα άξιων και ικανών συνεργατών, που αντλώ δύναμη από αυτούς να συνεχίσω τον αγώνα μας, πραγματικοί πατριώτες που μοναδικό στόχο έχουμε το καλό του τόπου μας. Ένα χρόνο πριν από τις Δημοτικές εκλογές 1 στους 4 δημότες μας δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιος είναι ικανότερος να διαχειριστεί την τύχη του τόπου μας. Αυτό που έχουν αποφασίσει σίγουρα όμως, είναι η τεράστια ανάγκη για ανανέωση, για μια «Πραγματική Αλλαγή».

ΜΠΟΥΚΗΣ: Ποια είναι η άποψή σας για την Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση ή  Καποδίστριας 2;

ΧΑΣΚΟΣ: Μεγαλύτερη σημασία από την δική μου, έχει η άποψη τον Δημοτών μας. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός (47% θετικά & 44% αρνητικά) σχετικά με την Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση. Πιθανός, γιατί η πρώτη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα σχετικά με οικονομικά θέματα, αλλά πιστεύω πως με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορούμε να μετατρέψουμε τα όποια μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα και να διατελέσουμε σημαντικό έργο. Σε κάθε περίπτωση όμως η Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι απόφαση της Κυβέρνησης στην οποία εμείς καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι η όποια απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξέρουμε όλοι μας που βαδίζουμε. Ξεκάθαρα, βέβαια βλέπω ότι οι Καλαμιώτησες και οι Καλαμιώτες προτιμούν μια συνένωση προς το Καπανδρίτι. Τέλος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί οι συμπολίτες μου ήδη με εμπιστεύονται να τους οδηγήσω σε αυτή την πορεία. Και να είστε σίγουροι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να στεφτεί αυτό το εγχείρημα με απόλυτη επιτυχία.

ΜΠΟΥΚΗΣ: κ. Χάσκο, τελικά τι θα κάνετε στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές;

ΧΑΣΚΟΣ: Η αποδοχή του κόσμου μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσω τον αγώνα μου με περισσότερη όρεξη. κ. Μπούκη, με ρωτούν όλοι, όπως και εσείς, τι τελικά θα κάνω; Θέλω να ξέρετε όλοι πως έχω πάρει τις αποφάσεις μου και είμαι έτοιμος να ανακοινώσω αυτό που όλοι περιμένουν, απλά αναμένω να ξεκαθαρίσει το εκλογικό σκηνικό. Πως θα μπορούσα να ανακοινώσω μια υποψηφιότητα χωρίς να ξέρω για ποιους Δήμους; Με την ευκαιρία και χαρά που μου δίνετε σήμερα με την δημοσκόπησή σας, με την διαπίστωση της τεράστιας ανάγκης για ανανέωση, καλώ για μια ακόμα φορά όλες τις υγιής δυνάμεις του τόπου μας να συσπειρωθούν με μοναδικό κίνητρο την «Πραγματική Αλλαγή» και μοναδικό σκοπό να πάμε τον τόπο μας λίγο πιο μπροστά, εκεί που πραγματικά του αξίζει.Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω