Γραφείο τύπου Δελτία Τύπου Παραίτηση Προέδρου ΝΟΔΕ Β.Αττικής

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής προκειμένου να είναι Υποψήφιος Βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής.

Παναγιώτης Χάσκος: ”Είναι η ώρα για τη δική μας γενιά να αναλάβει τις ευθύνες της και να τολμήσει να αλλάξει όλα όσα μας οδήγησαν ως εδώ.”

Την παραίτησή του στον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο υπέβαλλε από το αξίωμα του Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής ο Παναγιώτης Χάσκος, προκειμένου να είναι Υποψήφιος Βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής (Υπόλοιπο).

Ο κ. Χάσκος ανακοίνωσε τις προθέσεις του στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της ΝΟ.Δ.Ε. στο Καπανδρίτι, παρουσία και των 70 στελεχών της Οργάνωσης. Στην ομιλία του ο κ. Χάσκος ευχαρίστησε τα στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης για την άψογη συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια, στα οποία υλοποίησαν ένα πλούσιο και αξιόλογο πρόγραμμα. Ο κ. Χάσκος αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και ζήτησε από τους συνεργάτες του να στηρίξουν ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία και να συμβάλλουν με κάθε δύναμή τους στην προσπάθεια που καταβάλει ο Πρόεδρος και η παράταξη για να σταθεί η Ελλάδα όρθια και να υπάρξει την επομένη των εκλογών ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης και με αφορμή την υποψηφιότητά του στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής, ο Παναγιώτης Χάσκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο των τελευταίων 40 ετών. Είναι η ώρα για τη δική μας γενιά να αναλάβει τις ευθύνες της και να τολμήσει να αλλάξει όλα όσα μας οδήγησαν ως εδώ. Γνωρίζω την απογοήτευση και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και την πολιτική. Οι πολίτες όμως πρέπει να προχωρήσουν σε τομές και ρήξεις.  Τώρα είναι ή ώρα να εμπιστευθούν νέους ανθρώπους, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και πάνω απ’ όλα έχουν τη διάθεση, τις γνώσεις και τις αντοχές να δώσουν τις μεγάλες μάχες για μια ισχυρή Ελλάδα και μια περήφανη Νέα Δημοκρατία".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης:

Προς: Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση: Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κωνσταντίνο Ζωντανό

Κύριε Πρόεδρε,

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που επιβάλλει την συστράτευση όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων για να καταφέρουμε να αναστρέψουμε την ροή των πραγμάτων. Το κόμμα μας είναι η Ευρωπαϊκή παράταξη η οποία ανανεωμένη και δικαιωμένη από την πολιτική της πρόταση έρχεται να προσφέρει στον δύσκολο αγώνα.

Η εμπειρία που αποκόμισα τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια ως Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής είναι πολύτιμη. Με τους συνεργάτες μου καταφέραμε η ΝΟ.Δ.Ε. να λειτουργήσει υποδειγματικά. Ολοκληρώσαμε με απόλυτη επιτυχία τις εσωκομματικές μας διαδικασίες και συμμετείχαμε στο Συνέδριο του Ιουνίου, ξεκινήσαμε μια πρωτότυπη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Δημάρχων και συμμετείχαμε με δεκάδες στελέχη μας στις
αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεπείς στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων μειώσαμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Ξεκαθαρίσαμε την οργανωτική μας δομή και προχωρήσαμε κάνοντας άνοιγμα προς την κοινωνία ή τουλάχιστον ένα βήμα προς τους συμπολίτες μας, διοργανώνοντας περισσότερες από 30 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σημαντικών στελεχών της παράταξης.

Συνεργάστηκα άριστα με πολλά στελέχη του κόμματος, με την Γραμματεία Οργανωτικού, με τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών επιτροπών, κι ακόμα με απλούς πολίτες που δεν εφησυχάζουν και θέλουν να δραστηριοποιηθούν για το κοινό καλό. Από τις συνεργασίες αυτές γνώρισα πιο καλά και πιο βαθιά τα ζητήματα της Βόρειας Αττικής και τώρα είμαι σε θέση να προσφέρω αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση τους. Η είσοδος μου στην πολιτική έχει βασικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου μας.

Η πρόταση που μου κάνατε, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, είναι τιμή και αναγνώριση στο πρόσωπο μου, αλλά και σε όλα τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. που κοπίασαν το τελευταίο διάστημα. Σας δηλώνω ότι αποδέχομαι την πρόσκλησή σας και για λόγους δεοντολογίας σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τους συμπολίτες μου της Περιφέρειας Αττικής να κατανοήσουν ότι η Νέα Δημοκρατία προσφέρει την πολιτική εκείνη πρόταση που οδηγεί στην οδό του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στην "νέα Μεταπολίτευση", στην νέα Ελλάδα.

Μετά τιμής,

Παναγιώτης Χάσκος,