Γραφείο τύπου Δελτία Τύπου Ο Παναγιώτης Χάσκος στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

"Ο Παναγιώτης Χάσκος στο Σεμινάριο "Ατομική και Συλλογική Ανταγωνιστικότητα" του ΠΑ.ΠΕΙ."

Ο Παναγιώτης Χάσκος συμμετείχε στο σεμινάριο "Ατομική και Συλλογική Ανταγωνιστικότητα" που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον Λέκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κο Τσόγκα και τον Επίκουρο Καθηγητή του ΕΜΠ κο Βεσκούκη.

Ο κος Χάσκος μίλησε σε ένα ακροατήριο 120 φοιτητών από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου για τις επιχειρήσεις, συνδυάζοντας την οικονομική θεωρία με την επαγγελματική πρακτική. Αφού σηκώθηκε από το πάνελ και προσέγγισε τους φοιτητές για να έχει άμεση επαφή μαζί τους, εστίασε τα κύρια σημεία της ομιλίας στην εύρεση εργασίας μέσα από την επιχειρηματικότητα. Δήλωσε ότι η λύση του επιχειρείν δεν είναι απάντηση στην ανεργία. "Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε λύσεις απελπισίας επειδή δεν έχουμε άλλη δουλειά", ανέφερε. Στην συνέχεια, χρησιμοποίησε παραδείγματα από την δική του εμπειρία για να εξηγήσει στους νέους ανθρώπους ποιά είναι τα σωστά βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης, ποιά είναι τα εμπόδια από το δυσκίνητο κράτος και πώς πρέπει κάποιος να επιλέξει τον εμπορικό κλάδο με τον οποίο θα ασχοληθεί.

Τέλος, παρότρυνε τους νέους να πιστεύουν στον εαυτό τους, να είναι φειδωλοί με τις έννοιες του δανεισμού και της χρηματοδότησης και κυρίως ό,τι χτίζουν να έχει "γερά θεμέλια", να είναι καλά προετοιμασμένο και τέλος να μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Με λόγο απλό και ζωντανό ενθουσίασε το φοιτητικό κοινό που τον χειροκρότησε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν μετά το πέρας των εισηγήσεων.

 Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω