Blog Η Ελλάδα το 2012

Το νέο έτος συνοδεύεται από ευχές κι ελπίδες για τη χώρα μας. Οι Έλληνες απανταχού της γής κάθονται στο γιορτινό τραπέζι και προσμένουν ότι φέτος τα πράγματα ίσως πάνε καλύτερα από πέρυσι. Μόλα ταύτα, ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αναρωτηθεί πόσο εύκολα στρώθηκε φέτος το γιορτινό τραπέζι. Η απάντηση είναι προφανής: καθόλου εύκολα. Οι συνθήκες τολμώ να πω “επιθετικής λιτότητας”, έφεραν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ζήτημα “γιορτινού τραπεζιού” σε πολλά νοικοκυριά. Ενώ άλλες χρονιές τα παιδιά περίμεναν τον “Άγιο Βασίλη” να τους αφήσει κάποιο δώρο κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φέτος ο Άγιος άλλαξε δρομολόγιο, δεν πέταξε πάνω απ’ την Ελλάδα.

Τι φταίει; Η συγκυρία είναι δύσκολη. Η Ελλάδα πτώχευσε ουσιαστικά (όχι τυπικά) τον Μάιο του 2010, μετά από μια καλοστημένη επιχείρηση παγκόσμιας δυσφήμισης της, από τον ίδιο τον τότε Πρωθυουργό τον αξέχαστο κο Παπανδρέου. Έκτοτε, η “αριστερή” ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσε μια δριμεία επίθεση στα λαϊκά στρώματα, κόβωντας μισθούς και συντάξεις την ώρα που ανέβαζε στα ύψη την φορολόγηση. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά η Αγορά νεκρώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η κοινωνία υποφέρει.

Υπάρχει άλλη λύση; Φυσικά και υπάρχει. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος για να καταλάβει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε από την αρχή για μείωση της φορολογίας. Έτσι, θα δυναμώσει το κάθε εισόδημα αφού θα έχει μεγαλύτερη αγοραστική αξία και παράλληλα τα ελληνικά προϊόντα θα ξαναγίνουν ανταγωνιστικά στην εγχώρια αγορά. Πώς όμως θα πατάξουμε τη μέγγενη της ανεργίας; Μειώνοντας της εργοδοτικές εισφορές που πολλές φορές ξεπερνούν τον μισθό που εισπράττει ο εργαζόμενος. Έτσι, θα δώσουμε κίνητρο στους επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν υπαλλήλους και θα κινηθεί η εσωτερική αγορά πιο γρήγορα. Φυσικά, είμαστε αντίθετοι με την παρέμβαση της Τρόικας στις συμβάσεις του ιδιωτκού τομέα διότι εκεί η αγορά έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τις ανάγκες της. Μέτρα τύπου “κατάργηση δώρου Χριστουγέννων” ή “κατάργηση συλλογικών συμβάσεων” είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να περάσουν.

Η σωτηρία της πατρίδας μας δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από τις αυθαίρετες “συμβουλές” κάποιων τεχνοκρατών του ΔΝΤ. Έχουμε λόγο κι εμείς και πρέπει να αποκτήσουμε μια ηγεσία ισχυρή με πολιτική ουσία και τόλμη στη λήψη αποφάσεων. Οι κυβερνήσεις-εντολοδόχοι μόνο ζημιά μας κάνουν. Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα κληθούμε να αποφασίσουμε γι’ αυτό η εντολή που θα δώσουμε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και ρητή.Μοιραστείτε το άρθρο στα αγαπημένα σας site!
Πίσω

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να γράψετε σχόλιο. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, εγγραφείτε εδώ.

  • Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύει τμήμα ή και ολόκληρο το σχόλιο-γνώμη-ερώτηση κάποιου επισκέπτη-χρήστη της ιστοσελίδας χωρίς όμως να δημοσιεύει τα προσωπικά του στοιχεία. Θα πρέπει να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε για να γράψετε ένα σχόλιο.