Παναγιώτης Ν. Χάσκος

Το 2010 ο Παναγιώτης Χάσκος εκλέγεται Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής με ένα από τα ιστορικά υψηλότερα ποσοστά, που έφτασε το 83,6%. Ταυτόχρονα, εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας έτσι την ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση. Η δράση του στην υπηρεσία της φιλελεύθερης παράταξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η εποχή μας. Αυτοδημιούργητος, παραγωγικός και αεικίνητος, από μικροαστική οικογένεια ακούει και καταλαβαίνει όσο κανείς τον επαγγελματία, το μισθωτό, τον αγρότη και τον άνεργο και υποστηρίζει με κάθε μέσο τον αγώνα τους.

Στα δύο χρόνια που ηγείται της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βόρειας Αττικής διοργανώνει ή συμμετέχει σε πάνω από 100 εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς τα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και στην οικονομία. Σε κάθε μία από αυτές φιλοξενεί ως κεντρικούς ομιλητές εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μανώλης Αγγελακας και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης. η προσέλευση του κοινού ξεπερνά τις προσδοκίες και γίνεται αντικείμενο συζήτησης στον τοπικό Τύπο.

 

Επί των ημερών του η ΝΟ.Δ.Ε. αναδιοργανώνεται από τη βάση και οι συνεδριάσεις της γίνονται σε τακτά διαστήματα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Ταυτόχρονα, αλλάζει προς το λειτουργικότερο τον τρόπο λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής κι ενεργοποιεί την Εκτελεστική Επιτροπή (ΝΟΜΕΚΕ). Άλλωστε, εισάγοντας πενήντα μέλη επιπλέον των μελών της Εκτελεστικής που αναλαμβάνουν τους τομείς πολιτικού ενδιαφέροντος κάνει πράξη το “άνοιγμα στην κοινωνία” που προτάσσει ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Οι τοπικές οργανώσεις που είχαν ατονίσει το προηγούμενο διάστημα επανασυντάσσονται και πραγματοποιείται μια διαδικασία ουσιαστικής αποτίμησης ώστε να διαφανεί ποιές από αυτές είναι ενεργές και ποιές υπάρχουν “στα χαρτιά”. Μετά από ένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα ο αριθμός τους ανέρχεται σε δεκατρείς, οι οποίες έκτοτε λειτουργούν παραδειγματικά με την εφαρμογή -για πρώτη φορά- του καταστατικού.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 προσπαθεί να προσδιορίσει ένα δίκαιο σύστημα επιλογής και στήριξης υποψηφίων από τη Νέα Δημοκρατία και δικαιώνεται για τις προσπάθειες του.

Μέσα από την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Παναγιώτης, η Βόρεια Αττική καταφέρνει σταδιακά να ξεπεράσει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009 και σήμερα στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας.


Πίσω