Παναγιώτης Ν. Χάσκος

ΧΑΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Παναγιώτης Χάσκος είναι 36 χρονών, ζει μόνιμα στον Κάλαμο και κατάγεται από την Ήπειρο. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Λευτάκη και είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο London School of Economics (L.S.E.) και είναι κάτοχος M.B.A. από το ALBA Graduate Business School. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες.

Ο Παναγιώτης από το 1998 έχει ιδρύσει και είναι Διευθύνων Σύμβουλος εταιρίας εμπορίας καφέ, σοκολάτας και συναφών ειδών. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση σε θέματα εστίασης, εμπόριο τροφίμων, ιδιωτικής ασφάλισης και κατασκευών..

Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής, πρώην Αντιδήμαρχος Καλάμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του L.S.E.

Σημαντικές ημερομηνίες


 

 

Είναι απόφοιτος του τετρατάξιου Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, senior του 1994 με βαθμό 18.5 και του London School of Economics (LSE) από το οποίο αποφοιτά με πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Management. Ακόμη, είναι κάτοχος πτυχίου ΜΒΑ από το ALBA Graduate Business School.

Το 2010 επιλέγεται ανάμεσα σε εκατοντάδες εκλεκτούς υποψηφίους και συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα German Marshall Fund ταξιδεύοντας σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. για να μετεκπαίδευση σε θέματα αμερικανική πολιτικής και οικονομίας. Το 2006 συμμετέχει σε εκπαιδευτικό ταξίδι στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βέλγιο. Διακρίνεται στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταρείας καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις σε κάθε του συμμετοχή. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εξίσου επιτυχημένη είναι και η πορεία του στον αθλητισμό. Αγωνίζεται στην ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού και στην ομάδα κολύμβησης, στο τένις όπου κατατάσσεται 8ος στην κατηγορία νέων, πανελλαδικά και στο σκί όπου συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα.

Το 1998 κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ασχολούμενος κυρίως με τον χώρο της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, έως το 2007 γίνεται μέτοχος και ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων, ανάμεσα τους το γνωστό “Γευστικόν”.

Από το 2000, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες αναλαμβάνει Σύμβουλος Κατασκευαστικών Επιχειρήσεων. Την ίδια χρονιά, ιδρύει την εταιρεία “Haskos” που εμπορεύεται προϊόντα καφέ και συναφή είδη και αποτελεί την βασική επαγγελματική του απασχόληση. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας Vergnano και κατοχυρώνει επτά εμπορικά σήματα καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της εγχώριας ζήτησης.

Το 2004 ιδρύει εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων. Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο οποίο συμμετέχει για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη επαφή του Παναγιώτη με τα κοινά γίνεται το 1995 ως μέλος της φοιτητικής οργάνωσης Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και λίγο αργότερα, μετά την αποφοίτηση του γίνεται μέλος της ΟΝΝΕΔ.

Το 2006 είναι η χρονιά που ο Παναγιώτης εισέρχεται πιο δυναμικά στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Γίνεται μένος της Τ.Ο. Καλάμου και πολιτεύεται για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές για τον Δήμο Καλάμου Αττικής, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που κερδίζει τις εκλογές και ο ίδιος αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 2010 ο Παναγιώτης Χάσκος εκλέγεται Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής με ένα από τα ιστορικά υψηλότερα ποσοστά, που έφτασε το 83,6%. Ταυτόχρονα, εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας έτσι την ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση. Η δράση του στην υπηρεσία της φιλελεύθερης παράταξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η εποχή μας. Αυτοδημιούργητος, παραγωγικός και αεικίνητος, από μικροαστική οικογένεια ακούει και καταλαβαίνει όσο κανείς τον επαγγελματία, το μισθωτό, τον αγρότη και τον άνεργο και υποστηρίζει με κάθε μέσο τον αγώνα τους.